كارشناس مسئول مادروكودك مرکز بهداشت استان یزد با اشاره به تغذیه تکمیلی کودک گفت:اگر در شروع غذاي تکميلي شير خوار به غذاي خاصي بي ميل بود در خوردن آن نبا يد پا فشاري کرد مي توان يک تا دو هفته آن غذا را حذف وسپس دوباره به او داد .

گیتي قوچاني گفت: غذايي که براي کودک به عنوان غذاي کمکي انتخاب مي شود بايد نرم وسهل الهضم و مواد اوليه آن در دسترس باشد و همچنین قيمت آن ارزان ومناسب عادات غذايي خانواده باشد . وی مقوي ومغذي،  تازه، پاکيزه وبهداشتي بودن،  کاملا" پخته وبعد از خنک شدن مصرف شود .

قوچانی توصیه کرد: مواد غذايي بايد از نظر مقدار ونوع بتدريج به غذاي شير خوار اضافه شود .  

وی با بیان این مطلب که ابتدا از يک نوع غذاي ساده شروع وبتدريج به مخلوطي از چند نوع غذا تغيير داد افزود: غذای کودک از مقدار کم شروع وبه تدريج بر مقدار آن افزوده شود .

این کارشناس با اشاره به اینکه بين اضافه کردن مواد غذايي مختلف حدود 7- 5  روز فاصله لازم است گفت: چراکه شيرخوار بايد به يک نوع غذا عادت کند و بعد غذاي جديد اضافه شود . اضافه کردن يک به يک مواد سبب   مي شود اگر ناسازگاري به يک ماده غذايي داشته باشد شناخته شود همچنين دستگاه گوارش کودک فرصت پيدا مي کند تا به غذا عادت کند . 

قوچانی همچنین توصیه کرد: ابتدا بايد غذا رقيق باشد مثلا" غلظت آن کمي بيشتر از شير مادر باشد سپس به تدريج بر غلظت آن افزوده شود . سفت کردن تدريجي غذا سبب ياد گرفتن عمل جويدن مي شود . 

این کارشناس در ادامه ضمن اشاره به  نحوه شروع وادامه غذاي کمکي یادآورشد :غذاهاي کمکي در پايان 6 ماهگي ( 180 روزگي ) شروع مي شود ، همزمان با شروع غذاي کمکي تغذيه با شير مادر بايد همچنان مکرر وبر حسب ميل وتقاضاي شير خوار ادامه داشته وحتي دفعات تغذيه با شير مادر افزايش مي يابد .   
  • نویسنده : یزد فردا
  • منبع خبر : خبرگزاری فردا